Rólam

Dr-Kovacs-Zoltan

2000-ben szereztem meg orvosi diplomámat a Pécsi Tudomány Egyetemen Általános Orvostudományi Karán.

2006-ban szakvizsgáztam szülészet-nőgyógyászatból a Semmelweis Egyetemen Budapesten.

Orvosi tanulmányaim mellett  meghallgattam Ina May Gaskin és Michel Oden (ő a szerzője többek között A szeretet tudományosítása és a Császármetszés című könyveknek) előadásait. Mind előadásaik, mind pedig gondolkodásmódjuk nagyon szimpatikus volt számomra. 2010-ben Ina May Gaskin már tanfolyamot tartott, melyen én  is részt vettem. A tanfolyamon a saját szülészeti gyakorló fantomomon ő bábai műfogásokat mutatott be, én pedig az orvosi technikákat.

Ezen találkozások és személyes beszélgetések előtt szülész-nőgyógyász szakorvos jelöltként már évekig tanultam kineziológiát (Touch For Health, One Brain), ahol oktatóimnak köszönhetően volt alkalmam testi és lelki folyamatok összefüggéseit megismerni és megtapasztalni. Továbbá megértettem a méhen belüli magzati élet és a szülés folyamatának hatásait az anya és újszülöttjének későbbi életére is. Problémáik gyökere gyakran vezethető ezen időszakig vissza.

2005-ben egy olyan pszichológiai doktori értekezés felkért szakértője voltam, amely a méhen belüli élet és a szülés személyiségfejlődésre vonatkozó hatásait vizsgálta Szondi-teszttel és kineziológiával. Mindkét vizsgálati módszer azonos eredményt adott.

Nagy élmények voltak számomra Frederic Leboyer könyvei is, és mindenkinek ajánlom Leboyer Háborítatlan születés című fekete-fehér filmjét, ami szerintem a világ egyik legszebb filmje. 

Szülészet-nőgyógyászat szakvizsga megszerzése kapcsán megtanultam a szülészet-nőgyógyászati ultrahang vizsgálatok elvégzését is.

Orvosként a teljességére törekedve, egyéni továbbképzés keretében ,Németországban lehetőségem volt megismerni a legmodernebb nőgyógyászati endoszkópos szervkímélő műtéti technikák alapjait is.

Szülész orvosi munkám során kiemelt figyelmet és erőfeszítést fordítottam az orvosi beavatkozások minél pontosabb és precízebb megtanulására is, hiszen ezek életmentők is lehetnek a várandós nő és magzata részére.

A tanulás során egyéni továbbképzés keretében sajátítottam el az orvosi műfogások és szülészeti fogó műtét titkait is. Ennek kapcsán jutottam el Guatemalába.  2011-ben karitatív önkéntes szülész- nőgyógyász szakorvosként dolgoztunk dr. Világhy István kollégámmal együtt egy kis hegyvidéki kórházban 6 hétig.

Később 2013-ban Londonban  -egyedüli, nem az Egyesült Királyságban dolgozó orvosként- részt vettem az ART of Operative Vaginal Delivery (A hüvelyi szülésbefejező műtétek művészete) című két részes kurzuson  is, mely ugyancsak a szülészeti fogóműtéteket helyezte a középpontba, mint egy majdnem elfeledett, de rendkívül hasznos és kiemelkedően hatékony módszert. Ezt követően szerveztem egy kurzust az angol orvos kollégának Magyarországon is, ahol a tanfolyami anyag részben megismétlésre került.

Részt vettem másrészt egy dúla tanfolyamon is, ami a várandósság-szülés-gyermekágy időszakkal kapcsolatosan kibővítette ismereteimet és rámutatott számomra a pozitív és a negatív aspektusokra is.

Közben az évek múlása során  ETI vizsgát tettem fitoterápiából, alternatív mozgás- és masszázsterápiából.

Munkám és életmódom során az emberi testi-lelki egészség kulcsait keresem, kiemelt figyelemmel - de nem kizárólagosan- a várandósságra, a szülésre és a nőgyógyászati betegségekre.

Több mint 12 éve jógázom, mely során ötször jutottam el Indiába, hogy az ott tanított különböző jóga iskolákkal is megismerkedjek.

Az utak tapasztalatai alapján a klasszikus jógát tanító Satyananda/Bihar Jóga Tradíciót választottam a napi rendszeres gyakorlásom alapjául.

A klasszikus jóga mind a 6 fő jóga ágat tanítja (hatha, radzsa,kriya, gjána, bhakti, karma), mely rendkívül jó segítség a stressz kezelésben, az egészség megőrzésében, a belső béke és a megelégedettség elérésének irányában. Továbbá kiváló iránymutató a legkülönbözőbb testi-lelki  betegségek hagyományos kezelési alapelveinek megismerése céljából. Ezek, a mai napig érvényes gyógyítási információk már a civilizációs életmód, az ipari és informatikai forradalom előtt kialakultak. Sajnos az internet általi információ özön az erőteljes marketing alapú ál-természetgyógyászattal kiegészülve sokszor elfedi a legfontosabb alapelveket.

A cél mindig az, hogy a szervezet kibillent belső egyensúlyát helyreállítsuk, ezzel a betegség megelőző preventív hatásokat és a regenerációt,rehabilitációt is elősegítve.

Fontosnak tartom, hogy orvosként és a természetes gyógytényezők  terapeutájaként és szakértőjeként minél több saját tapasztalatom is legyen, továbbá a személyes példamutatás is kiemelt jelentőségű véleményem szerint. 

A természetes gyógymódok iránt komolyan érdeklődők számára jóga előadásokat tartok és szerveztünk már nyári tábort is. A légzés a  testi-lelki egészség egy fontos, sokszor elhanyagolt gyógyfaktora, melyet a jóga nagyon alaposan tanít.

2017-ben az a megtiszteltés ért, hogy a Satyananda Európai Jóga Akadémia a Yogic Studies kurzuson tartottam angol nyelvű előadásokat a szóládi jóga ashramban.

Szintén 2017-től  az orvostanhallgatók jógával kapcsolatos képzésében is részt veszek Budapesten.

Munkám során egyesítve használom a kivizsgálásban és a terápiában  a legmodernebb orvostudomány eredményeit és a természetes gyógytényezőket ( gyógymódokat) is, egyénre szabottan. Figyelembe véve a páciens egyéni eltéréseit és adottságait is.

Fontos, hogy független terapeuta vagyok, tehát nem vagyok elkötelezve egyetlen terápiás termékeket előállító cégnek sem és diagnosztikai eszközöket, vagy kezelési készülékeket gyártónak sem. Ez  nagymértékben elősegíti  az egyénre szabott kezelés felállítását.

Továbbá a terápia felállítása során figyelembe veszem nemcsak a betegség specifikus kérdőívek eredményeit, hanem az elmúlt 17 évben a páciensektől és várandósoktól gyógyulásuk  kapcsán kapott  visszajelzéseket is, ezért a gyógyulási terv a divatos és felkapott gyógyítási irányoktól sokszor eltér mindig a hozzám fordulók egészségét tartva a legfontosabbnak.

2017-ben Pécsi Tudomány Egyetemen a Komplementer Medicina Tanszéken Neurál Terápiából tettem sikeres licensz vizsgát.

A Neurál Terápiával kapcsolatban Heidelbergben, Bécsben és Ottawában vettem részt neurál terápiás orvosi kongresszusokon és továbbképzéseken, megismerve az európai, észak-, közép- és dél- amerikai  orvos kollégák közös és eltérő szempontjait is a módszerrel kapcsolatban.

2017-ben szintén a Pécsi Tudomány Egyetem Komplementer Medicina Tanszékén PhD tanulmányokat kezdtem a Doktori Iskolában. A kutatásom célja azt bemutani, hogy építhető be a mindennapi orvosi gyakorlatba a komplementer medicina, támogatva a nyugati orvostudomány munkáját.

Ha még többet szeretne rólam tudni, akkor olvassa el Endosegítő oldalon rólam megjelent interjút:
DR. KOVÁCS ZOLTÁN: „AMIKOR BEGÖRCSÖL A LÉLEK, BEGÖRCSÖL A MÉH”

Bejelentkezés
online vagy telefonon

Telefonszám:  06 1 209 0179 vagy 06704035839  (hétfő , szerda, csütörtök 7-16-ig elérhető)
A foglalás megerősítő  sms és e-mail küldésével válik véglegessé. Amennyiben ezt a foglalást követő 72 órán belül nem kapta meg, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert e nélkül nem tudjuk fogadni. Megértését köszönjük.