Komplementer orvoslás

 

A komplementer orvoslás (medicina) olyan kiegészítő gyógytényezőket ( vagy gyógymódokat) hasznosít, amelyek a hagyományos, más néven nyugati orvostudomány eljárásai mellett alkalmazhatók a tökéletesebb gyógyulás érdekében. Itthon azonban gyakran az alternatív gyógyászat kifejezés is használt, ami sajnos könnyen tévútra viheti a komplementer medicina fogalmát. A komplementer gyógyászatnak az a lényege, hogy a módszerei csak kiegészítését szolgálhatják a konvencionális (allopátiás) orvosi gyógymódoknak. Az alternatív kifejezés viszont a helyettesíthetőséget rejti magában,ami félreérthetőségre ad lehetőséget.

 

A nyugati típusú orvoslásban megingott bizalom, az erőteljes marketing alapú ál-természetgyógyászat és a gyógyulásba vetett hit ugyanakkor könnyen csapdába ejtheti a remény nélküli betegeket. A hatóságok fealadata, hogy a csalókat és a nem megfelelő készítményeket felderítse, majd kiiktassa a forgalomból, a közérdekű tájékoztatás és a vonatkozó előírások szigorítása mellett.

Előző bejegyzésemben az egészségügyi hüvelyi tágító készletről írtam.

Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász, szülész 

Online bejelentkezés

Bejelentkezés
online vagy telefonon

Telefonszám:  06 1 209 0179 vagy 06704035839  (hétfő , szerda, csütörtök 7-16-ig elérhető)
A foglalás megerősítő  sms és e-mail küldésével válik véglegessé. Amennyiben ezt a foglalást követő 72 órán belül nem kapta meg, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert e nélkül nem tudjuk fogadni. Megértését köszönjük.