Egészségügyi hüvelyi tágító készlet

Egészségügyi hüvelyi tágító készlet

Használata javasolt olyan nőknek, akiknek belső hüvelyfali vagy hüvelybemeneti szűkülete van különböző okokból például túlzott izomtónus, fokozott izomgörcs készség vagy hegszövet kialakulása következtében: vaginizmus, fájdalmas szexuális élet (dysparenuia), menopausa, belső hüvelyfali vagy hüvelybemeneti szűkület sugárterápiát vagy nőgyógyászati műtét után, hüvelyplasztikai műtétet követően, lichen sclerosus (kraurosis vulvae) esetében, szeméremtesti fájdalomnál (vulvodynia).

 

Használati mód:  Az orvosi szilikonból készült hüvelytágító készlet egyéni használatra javasolt. A legkisebbtől a legnagyobb méretűig  alkalmazható az egyéni adottságokat figyelembe véve. Minden egyes darabot néhány percig érdemes a hüvelyben tartani. Használatuk álló helyzetben lehetséges , egyik lábat székre helyezve  vagy fekve. Hacsak az orvos másképp nem rendeli, napi használat indokolt a fenti nőgyógyászati állapotokban.

Leírás: A szilikon tágító egy sima műanyag henger kerek heggyel. Használata elősegíti  a hüvely rugalmasságának fokozását.

Alapanyag: orvosi szilikon.

Orvostechnikai eszköz.

A készlet tartalma: 6 különböző méretű (11 mm-50 mm átmérő között) és színű tágító, tároló zacskó és Sylk zselé.

Fontos: Minden használat után meg kell győződni, hogy szárazon kerülnek tárolásra a zsákban a dilatátorok. Fertőtlenítés céljából  néhány percig forró vízben való főzés  megvalósítható. 

CE I. osztály

Előző bejegyzésemben a PC izomról és a gátizomzatról esett szó.

​Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász, szülész

Bejelentkezés
online vagy telefonon

Telefonszám: 06 30 295 5778 (H, SZE 15-19, P 10-13), 06 1 209 0179 (H, SZE 8-16, CS 10-16)
Bejelentkezés esetén: 72 órán belül visszajelzünk sms-ben, majd e-mailben.