Nőgyógyászati magánrendelés és szűrővizsgálat

Mikor érdemes nőgyógyászati magánrendelést felkeresni?

Évi egyszer javasolt egy nőgyógyászati magánrendelést felkeresni, még akkor is, ha nincsenek panaszok. Sokszor életmentőek tudnak lenni az olyan általános ellenőrzések, mint amilyen a tapintásos hüvelyi, vagy a hüvelyi ultrahangos vizsgálat, és a méhnyakrák szűrés.

Az ultrahang vizsgálat olyan petefészek cisztákat, miómákat, vagy a méhüregben lévő elváltozásokat is felfedezhet, amit a tapintásos vizsgálat nem. A rákszűrés további kiegészítője a méhszáj mikroszkópos vizsgálata is, mellyel szintén olyan probléma derülhet ki, mely a hagyományos kézi vizsgálatnál nem.

Panaszok esetén pedig fokozottan javasolt egy nőgyógyászati magánrendelés felkeresése, hogy fény derüljön a problémára, majd megfelelő kontroll alatt álljon a kezelés.

Miért érdemes nőgyógyászati vizsgálatokra járni?

Panaszmentes esetben is számos kérdés (pl.: fogamzásgátlás) megbeszélhető, illetve betegséggel összefüggő szorongás, félelem oldható meg.

Panaszok esetén sikerül kideríteni a probléma okát, hogy melyik nőgyógyászati szervvel függ össze, vagy például azt, hogy pszichoszomatikus eredetű-e a probléma.

A korai stádiumban felfedezett különféle nőgyógyászati betegségek könnyebben kezelhetők, beleértve a komplementer nőgyógyászati orvosi terápiákat is.

Egy nőgyógyászati magánrendelés teret ad arra is, hogy a páciens egyéni kérdései, aggodalmai is megbeszélésre kerüljenek.

Mikor érdemes várandós gondozási vizsgálatokra járni?

Panaszmentes esetben a menstruáció kimaradását követően 2 hét múlva érdemes általában vizsgálatra menni, ha előtte a terhességi teszt pozitív volt.

Későbbiekben a szülészorvos által megbeszélt időszakonként javasolt a várandós gondozási kontroll, általában havi egyszer. A szülés előtti hónapban pedig állapottól függően gyakrabban is.

Sokan választják várandósságuk alatt a nőgyógyászati magánrendelést, hiszen az orvos-páciens viszony sokkal közvetlenebb, a környezet barátságosabb, valamint általában kedvesebbek az ott dolgozók a leendő anyukákkal.

Miért érdemes várandósgondozási vizsgálatokra járni?

A várandós gondozás során megtörténik a szakorvosi rizikó besorolás, melyet a jogszabályok előírnak.

Elkülönítésre kerülnek a várandóssággal együtt járó kellemetlen panaszok, és a már kóros terhességi állapotok. Utóbbiaktól függenek a különféle kiegészítő vizsgálatok, a rutin labor és ultrahang ellenőrzések mellett.

A várandós gondozás nem egyenlő csupán az ultrahang vizsgálat elvégzésével, még egy nőgyógyászati magánrendelés esetében sem!

Minden eredmény átbeszélés mellett kiváló lehetőség a szülésre való felkészülésre is. A szüléssel, várandóssággal kapcsolatos szorongások, félelmek megoldására az egyik legjobb megoldás a szülész orvos megfelelő kommunikációja a kismamával.

Továbbá ilyenkor van lehetőség a szülész orvosnál szülésvezetési módszereiről, és a saját szülészeti statisztikái felől érdeklődni is.

Hüvelyi méhszáj ellenőrzős esetben lehetőség van a koraszülés veszélyének felismerésére is. Ilyen esetben a méhszáj megrövidült vagy ki is nyílt már. Ezt az állapotot kóros hüvelyi folyás is kísérheti. Az előbb felsorolt problémákat a hüvelyi nőgyógyászati vizsgálattal lehet csak pontosan felismerni, más vizsgálatokkal kevésbé.

Mindenki másként éli meg a betegségeket, vagy a várandósságot. Vannak, akik könnyebben, míg mások kimondottan nehezebben élik meg ezeket az élethelyzeteket. Egy dolog azonban biztos: megfelelő orvost sokszor egyszerűbb nőgyógyászati magánrendelésben találni, főleg olyat, aki a lehető legtermészetesebb megoldásokra törekszik, legyen szó baba kihordásáról, vagy egy egészségügyi problémáról.

Az igazán felkészült doktorok pedig a hagyományos orvoslást képesek a természetes gyógytényezőkkel úgy vegyíteni, hogy az adott szituációt könnyebben, gyorsabban, esetleg kellemesebben meg lehessen oldani.

A Bryophyllum gyógynövényből készült cseppek a koraszülés hatékony megelőzésében fontos szerepet játszanak.

Bejelentkezés
online vagy telefonon

Telefonszám:  06 1 209 0179 vagy 06704035839  (hétfő , szerda, csütörtök 7-16-ig elérhető)
A foglalás megerősítő  sms és e-mail küldésével válik véglegessé. Amennyiben ezt a foglalást követő 72 órán belül nem kapta meg, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert e nélkül nem tudjuk fogadni. Megértését köszönjük.