Nőgyógyászati magánrendelés és szűrővizsgálat

Mikor érdemes nőgyógyászati vizsgálatokra járni?

Évi egyszer javasolt nőgyógyászati szűrővizsgálatra menni panaszmentes esetben is. A vizsgálat tapintásos hüvelyi vizsgálatból, méhnyakrák szűrésből és hüvelyi ultrahangvizsgálatból áll.

Az ultrahang vizsgálat olyan petefészek cisztákat, miómákat, vagy a méhüregben lévő elváltozásokat is felfedezhet, amit a tapintásos vizsgálat nem. A rákszűrés további kiegészítője a méhszáj mikroszkópos vizsgálata is, mellyel szintén olyan probléma derülhet ki, mely a hagyományos kézi vizsgálatnál nem.

Panaszok esetén mindenképp javasolt nőgyógyászati orvosi ellenőrzés, szükség esetén az orvos által meghatározott időpontban kontrollal, hogy az állapot változását nyomon lehessen követni.

Miért érdemes nőgyógyászati vizsgálatokra járni?

Panaszmentes esetben is számos kérdés (pl.: fogamzásgátlás) megbeszélhető, illetve betegséggel összefüggő szorongás, félelem oldható meg.

Panaszok esetén sikerül kideríteni  a probléma okát, hogy melyik nőgyógyászati szervvel függ össze, vagy például azt, hogy pszichoszomatikus eredetű-e a probléma.

A korai stádiumban felfedezett különféle nőgyógyászati betegségek könnyebben kezelhetők, beleértve a komplementer nőgyógyászati orvosi terápiákat is.

Mikor érdemes várandós gondozási vizsgálatokra járni?

Panaszmentes esetben a menstruáció kimaradását követően 2 hét múlva érdemes általában vizsgálatra menni, ha előtte a terhességi teszt pozitív volt.

Későbbiekben a szülészorvos által megbeszélt időszakonként javasolt a várandós gondozási kontroll, általában havi egyszer. A szülés előtti hónapban pedig állapottól függően gyakrabban is.

Miért érdemes várandósgondozási vizsgálatokra járni?

A várandós gondozás során megtörténik a szakorvosi rizikó besorolás, melyet a jogszabályok előírnak.

Elkülönítésre kerülnek a várandóssággal együtt járó kellemetlen panaszok, és a már kóros terhességi állapotok. Utóbbiaktól függenek a különféle kiegészítő vizsgálatok, a rutin labor és ultrahang ellenőrzések mellett.

A várandós gondozás nem egyenlő az ultrahang vizsgálat elvégzésével!

Minden eredmény átbeszélés mellett kiváló lehetőség a szülésre való felkészülésre is. A szüléssel, várandóssággal kapcsolatos szorongások, félelmek megoldására az egyik legjobb megoldás a szülész orvos megfelelő kommunikációja a kismamával.

Továbbá ilyenkor van lehetőség a szülész orvosnál szülésvezetési módszereiről, és a saját szülészeti statisztikái felől érdeklődni is.

Hüvelyi méhszáj ellenőrzős esetben lehetőség van a koraszülés veszélyének felismerésére is. Ilyen esetben a méhszáj megrövidült vagy ki is nyílt már. Ezt az állapotot kóros hüvelyi folyás is kísérheti. Az előbb felsorolt problémákat a hüvelyi nőgyógyászati vizsgálattal lehet csak pontosan felismerni, más vizsgálatokkal kevésbé.

Mivel mindenki más személyisége, más a fájdalom küszöbe, illetve a gondolkodása a betegségekről ezért a koraszülés előbb felsorolt jeleit nem biztos, hogy problémaként éli meg. A Bryophyllum gyógynövényből készült cseppek a koraszülés hatékony megelőzésében fontos szerepet játszanak.

Bejelentkezés
online vagy telefonon

Telefonszám:  06 1 209 0179 vagy 0630295578  (hétfő , szerda, csütörtök 7-16-ig elérhető)
A foglalás megerősítő  sms és e-mail küldésével válik véglegessé. Amennyiben ezt a foglalást követő 72 órán belül nem kapta meg, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert e nélkül nem tudjuk fogadni. Megértését köszönjük.