Nőgyógászati műtétek

A nőgyógyászai műtétek közül sok egynapos sebészeti beavatkozásként elvégezhető, tehát az illető a műtét után 4-6 órával kísérővel haza tud menni. A leggyakoribb nőgyógyászati beavatkozás az „egészségügyi küret” több okból történhet, főleg vérzészavaroknál lehet rá szükség. A méhszájplasztika a méhszájnál észlelhető problémák, szülési sérülések, méhszájsebek, HPV okozta elváltozások, méhszájpolipok esetén válhat szükségessé. Ez két módon lehetséges. Az egyik sebészi (hidegkéses), a másik elektromos (loop konizáció). A hüvely plasztikai műtétjei szintén több okból történhetnek. Szülés utáni tág hüvely, amely záró funkció hiány mellett szexuális problémákat is okoz és nem utolsósorban a külső hatásokkal szemben sem védi eléggé a hüvelyt, így fertőzéseknek ad teret.  Előfordulhat hüvelyi szülések következményeként a mellső és hátsó hüvelysérvek is, amelyek vizelet visszatartási nehézséggel vagyis inkontinenciával járnak együtt. Fiatal korban ezek a tünetek halványabb színezetűek és változókor körül ill. után fokozódnak. Bizonyos nőgyógyászati betegségek a méh részleges vagy teljes eltávolítását tehetik szükségessé, mely hüvelyi- hasi műtét ill. laparoszkópia útján lehetséges.

Az endoszkópos eljárások egyre nagyobb teret kapnak nőgyógyászati műtétekben, diagnosztikus és terápiás szinten egyaránt. Laparoszkópia (hastükrözés) során a hasfalon ejtett néhány 3-4 apró metszésen át a hasüregbe vezetjük a kamerát és a műtéthez szükséges műszereket. Biztonságos működéshez szükséges a hasüreget széndioxiddal feltölteni, emiatt előfordul, hogy műtét után vállra sugárzó fájdalom lép fel. Ez a panasz általában pár napon belül spontán elmúlik. Egy másik endoszkópos eljárás a hiszteroszkópia (méhtükrözés)n, amely méhszájon keresztül a méhbe behelyezett kamerával rendelkező speciális műszerekkel végzett diagnosztikus és operatív beavatkozás

Adott esetben egyénileg változó, hogy mikor lehet műtétre szükség, meddig halaszható a beavatkozás és milyen módszer  a legelőnyösebb. Illetve a műtétnek rövid vagy hosszútávon van e alternatívája, azt helyettesítő megoldás.

A leggyakrabban végzett nőgyógyászati műtéti beavatkozások

  • Bartholin-ciszta eltávolítás vagy leszívás
  • Hüvely és gátplasztika
  • Méhkaparás, „egészségügyi küret” (Fractionalt abrasio)
  • Méhnyak plasztika
  • Méhnyakműtét (Conisatio), kúpkimetszés a méhnyakból
  • Méhnyakműtét (krioterápia)
  • Petevezeték átjárhatósági vizsgálat (HSG)
Bejelentkezés
online vagy telefonon

Telefonszám:  06 1 209 0179 vagy 06704035839  (hétfő , szerda, csütörtök 7-16-ig elérhető)
A foglalás megerősítő  sms és e-mail küldésével válik véglegessé. Amennyiben ezt a foglalást követő 72 órán belül nem kapta meg, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert e nélkül nem tudjuk fogadni. Megértését köszönjük.