Természetes alapú pesszáriumok méh, húgyhólyag- és hüvelysüllyedés kezelésére

Természetes alapú pesszáriumok méh, húgyhólyag- és hüvelysüllyedés kezelésére

A természetes alapanyagú  pesszárium egy természet közeli megoldást ajánl azon nők részre, akik a  különböző típusú  méh-,húgyhólyag, hüvelysüllyedés miatt panaszokat éreznek. A pesszáriumok alapanyaga a tengeri szivacs.Linket szeretnék ide a Természetes kúp, krém, pesszárium fejezethez Használata már az ókortól ismert. Ezek az ultrakönnyű  pesszáriumok kevésbé irritálók, mint a hagyományos műanyagból készülők, és sokkal kevésbé invazívak, mint a sebészeti megoldások. Könnyű a behelyezésük, a tisztításuk és kényelmesek és olcsóbbak a költségei összehasonlítva a hagyományos pesszárium terápiák árával.

A női nemi szervek süllyedéses megbetegedéseinek kezelésére szolgáló pesszáriumok nagyobb méretűek és erősebb tartásúak, mint a természetes alapú tamponok. Az összes tengeri szivacs teljesen természetes alapú, vegyszereket, dioxint vagy szintetikus rostokat nem tartalmaznak. Ekonomikusak,könnyen használhatók, nem szennyezett vizeken gyűjtik őket össze.

Használata nemcsak méh-,húgyhólyag, hüvelysüllyedés miatt jelentkezőknek javasolt, hanem megelőzés céllal a gyermekágyasoknak, valamint versenyszerűen  (pl.: atlétika) , kedvtelésből (pl.:futás)  vagy foglalkozás miatt (pl: katonaság)  sokat és erőteljesen sportoló nőknek is ajánlott.

 

Tekintettel, hogy mindennapos használatuk javasolt, ezért 1-3 hónap között van használhatóságuk határideje, a süllyedéses megbetegedés súlyosságától függően.

Behelyezés  és Méret

Vízzel érdemes megnedvesíteni a pesszáriumot, majd kinyomva  a felesleges vizet, nagyon puhává válik és kisebb nagyságúvá nyomható össze. Szükség  esetén a tengeri szivacs ollóval vágható is, így kialakítva a méretet. Ha azonban a mérete vágás után túl kicsi a tengeri szivacs, akkor egynél több is használható egyszerre.

A hüvelybe történő felhelyezést elősegítik a síkosító anyagok használata. Javasolt  a természetes anyagok használata (pl: olíva olaj, szőlőmag olaj), melyek nem károsítják a pesszárium  tartósságát.  Figyelemre méltó továbbá, a Wild Yam Bodacious Body Butter,  amely a  tiszta shea dió vaj és  a vad yamszgyökér olajának keveréke. A yamsz gyökér olaja a népgyógyászati megfigyelések alapján a női hormonális működést támogatja összetevői által  ( a progeszteron hormon működését javítja). A Shea dió vaj A- és D- vitaminokban gazdag nem tartalmaz mesterséges összetevőket és tartósítószereket. Shea vaj fel használható , mint egy hidratáló krém zuhanyzás után az egész testre, továbbá a száraz , bereped bőrt  puhává és rugalmassá teszi . A borsó méretű cseppet a hajra is lehet használni ,valamint masszázs során is beválik.

Tisztítás

A legkedveltebb módszer a tisztításra egy csepp teafaolaj meleg vízben feloldva. A teafaolaj természetes fertőtlenítő és az egész nap használt  pesszárium  tisztítására megfelelő. Másik lehetőség a  természetes szappanok használata (pl: Bronners),  melyek a hüvely pH-t csak rendkívül ritkán borítják fel, ellentétben a szintetikus készítményekkel.

 

Az estek egy részében szükség lehet orvosi szilikon pesszáriumokra is. Legismertebb típusa a kockapesszárium. Ide szeretnék linket róla a Természetes kúp, krém,pesszárium fejezethez,

mellékelem a szükséges képet.

Előző bejegyzésemben a vizelet inkontinencia formáiról írtam.

Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász, szülész

Bejelentkezés
online vagy telefonon

Telefonszám:  06 1 209 0179 vagy 0630295578  (hétfő , szerda, csütörtök 7-16-ig elérhető)
A foglalás megerősítő  sms és e-mail küldésével válik véglegessé. Amennyiben ezt a foglalást követő 72 órán belül nem kapta meg, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert e nélkül nem tudjuk fogadni. Megértését köszönjük.