Hüvelykúp | Természetes alapú hüvelykúpok!

Bevezetés

Magyarországon kevésbé ismert, de Európában már régóta bevált és használt természetes alapú hüvelykúpokra és -krémekre szeretnénk a figyelmet felhívni. A készítmények elsősorban gyógynövény hatóanyagúak, a  propolisz azonban a méhek által termelt nagyon hasznos  sokat vizsgált komplex anyag. A készítmények számos esetben nagyon jó hatásfokkal segítenek.

A propoliszról és a növények gyógyhatásáról felhalmozott tudás az emberi civilizáció gyógyítói és intellektuális fejlődésének bizonyítéka. Az egymást követő nemzedékek átadták a hatásosnak és veszélytelennek ítélt készítményeket, és gyógyhatásuk sok emberöltőn át az ellenőrzés tárgya volt. A természetes alapú készítmények sok összetevőt tartalmaznak általában, ezért sokféle hatásúk is van. Cél, a szervezet saját védő és regenerációs mechanizmusait serkenteni a tünetek és panaszok csökkentése mellett.

Az értékes hagyományok, valamint az új tudományos eredmények együttesen megteremtik az alapját,hogy a természetes alapú készítmények alkalmazásának beillesztésre kerüljön az általános gyógyszeres terápiák közé.

Figyelem! Orvosi diagnózis nélkül a fenti készítmények használata nem javasolt, csak nőgyógyászati vizsgálat után!

 

Gomba okozta hüvelygyulladás kezelésére szolgáló kúp

A Candida elleni kúp hatóanyagai: teafaolaj,levendula kivonat, manuka és török rózsaolaj kivonat.

Használat: 10 napig 1x esténként (menses ideje alatt tilos használni). A kúra használatának  kezdetén csípő-égető érzés a terápiás hatás következtében előfordulhat, veszélyt nem jelent.

 

Fitoösztrogén tartalmú hüvelykrém változókorban jelentkező hüvelyi szárazságra és irritációra.

Alkalmas síkosítóként is használni szexuális élet során komplex hatóanyagai miatt.

Hatóanyagok:  Vöröshere tinktúra, Natrium Chloratum D6, rózsa és geránium olajak, Aloe vera gél, Olívaolaj.

A vöröshere növény hatóanyagának az európai népgyógyászati tapasztalatok szerint kiemelkedően magas a fitoösztrogén tartalma!

Alkalmazás: napi 1-2x kb.  mogyorónyi krémet a szeméremtestre, a hüvelybemenetre kenni, és a hüvelybe is juttatni a panaszok függvényében.

 

Hüvelyflóra védő és stabilizáló kúp, mely a női érzékiséget is fokozza

(Rózsaolaj hüvelykúp pásztortáska kivonattal)

Hatóanyagok: rózsa és geránium olaj kivonatok, palástfű tinktúra.

A hüvelyflóra védelmére és stabilizálására készített kúp, gyulladások utáni utókezelésre vagy enyhe irritációs panaszok kezelésére is alkalmas. A kúpban található rózsaolaj  illata a női érzékiséget fokozza.

Használat: 10 napig 1x esténként (menses ideje alatt tilos használni). A kúra használatának  kezdetén csípő-égető érzés a terápiás hatás következtében előfordulhat, veszélyt nem jelent.

 

Intimkrém a szeméremtest, a hüvely problémáira

hámsérülések,hámrepedések szárazság,viszketés, sorvadásos állapotok (fiatal- és időskori  lichen sclerosus, kraurosis vulvae esetei is).

Hatóanyagok: méhviasz, gyapjúviasz,Palástfű és Árvacsalán tinktúra,A-vitamin,mályva olaj,rózsa és geránium olajak,Hamamelis kivonat (csodamogyoró).

Használat: naponta többször a nyálkahártyára és bőrfelszínre kenni.

 

Gyulladáscsökkentő,  víruspusztító és méhszáj és hüvely nyálkahártya regeneráló hüvelykúp

HPV vírus fertőzés és P3 cytológiai eredményél:

Hatóanyagok:geranium és rózsa olajok,A-vitamin előanyag  (retinolpalmitát), Palástfű, Körömvirág, Árvacsalán,Gombernyő őstinktúrák, Ezüst-kolloid (D5 higításban).

Alkalmazás: esténként 1x használni (menstruáció alatt tilos) 15 napig (max 30 napig). Várandósság alatt tilos használni.

 

10%-os Yams-gyökér krém (természetes progeszteron pótlás)

Összetétel: Yams-gyökér kivonat, E-vitamin, Citromsav, Geraniumolaj.

  • A menstruációs vérzés első napjától számítva a 15. naptól a  26. napig  (ha a menstruáció nem 28 napra jön meg, akkor tovább is lehet használni a krémet 2 nappal akövetkező  menstruáció várt ideje előtt kell befejezni)
  • Napi 1-2x cseresznyényi vagy mogyorónyi mennyiséget kell használni.

Felhasználási lehetőségek (csak 1-t kell választani): a mell, alhas bőrére kenni, továbbá a felkar és a comb  belső bőrfelszínére is lehet  kenni a krémet.

Utána 1 óráig tilos zuhanyozni vagy fürdeni.

A krém használata után viszont kezet érdemes mosni, mivel a nyálkahártyákat irritálhatják a hatóanyagok.

Menopausa után: napi 1-2x cseresznyényi vagy  mogyorónyi mennyiséget  kell használni.
Felhasználási lehetőségek (csak 1-t kell választani): a mell, alhas bőrére kenni, továbbá a felkar és a comb  belső bőrfelszínére is lehet  kenni a krémet.

Utána 1 óráig tilos zuhanyozni vagy fürdeni.

A krém használata után viszont kezet érdemes mosni, mivel a nyálkahártyákat irritálhatják a hatóanyagok.

Fontos,hogy az állapot javulásától függően más,töményebb koncentrációjú progeszteron krém is használható !

 

Propolisz tartalmú hüvelykúp

A propolisz gyógyhatását az emberiség régóta ismeri a tapasztalatok alapján a népgyógyászatban. 

Nőgyógyászati felhasználása figyelemre méltó mert, a vizsgálatok alapján egyrészt egyes baktériumokat és vírusokat hatékonyan elpusztít vagy a fejlődésüket gátolja (de nem minden baktériumnál és vírusnál !), másrészt   hámszöveteket regenerációját segít .

A hüvelyfalat ésa  méhszájat ( méhnyakat) hámszövet fedi, továbbá a végbél záróizmot és a végbélfalat  is különböző hámszövetek fedik be. Ezáltal a propolisz gyógyhatása érvényesülni tud.

Felhasználási formája a  hüvely- és végbélkúp.

A propoliszos hüvelykúp használható a hüvelyi  nyálkahártya sérülések,- irritáció és -gyulladások terápiájára, valamint a hüvelyflóra regeneráció elősegítésére, továbbá  a méhszáj különböző betegségeinek( „méhszájseb”)  kezelése céljából.

A propoliszos  végbélkúp használható: aranyér, végbélberepedés esetén a különböző női  életszakaszokban  bármikor,várandósság alatt és gyermekágyban is.

A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a dolgozó méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek.

A  propolisz egyike azon nagyon komplex anyagoknak,melyek a legaktívabban közvetítik a növényi hatóanyagokat az emberre. Miután komplexitása miatt nem egy meghatározott anyag, kémiai képlete nincs. Ezért nem gyógyszer, azonban jól használva egyes betegségeknél enyhülést és gyógyulást hozhat.. Összetétele tájegységenként változhat is.

A tiszta propolisz kimagaslóan hatékony elemekből áll. Legfontosabb és legtömegesebb alkotórészei a flavonoidok. További fontos hatóanyagok: ferulasav, vitaminok (B1, B2, B6, C, E, ), aminosavak, enzimek, ásványi elemek ( Mg, , Si, Va, Co, S,  Zn).

Figyelem ! Orvosi diagnózis nélkül a fenti készítmények használata nem javasolt, csak nőgyógyászati vizsgálat után!

 

Összefoglalva

A nőgyógyászati magánrendelésen a következőkre van lehetőség a hatékony terápia érdekében:

  • A természetes alapú készítményekkel kapcsolatos konzultáció (propolisz vagy gyógynövénytartalmú hüvelykúp, krém)
  • A rizikófaktorok felderítése kérdőívvel
  • Nőgyógyászati vizsgálat után diagnózis megállapítása
  • Átfogó,egyénre szabott ,integrált orvosi terápiás terv összeállítása  a tradicionális gyógyítói tapasztalatokat (elsősorban Mazdaznan, Védikus és Yogikus hagyományok,  és Népgyógyászat alapján) is figyelembe véve.
  • Megfelelő étrendi és életmódtanácsok
  • A gyógyulási folyamatot szakértelműkkel támogatni tudó, más területen dolgozó szakemberek ajánlása
  • Rendszeres kontroll vizsgálatok , mely során a páciensek visszajelzéseit is felhasználva új terápiás terv készítése történik

A gyógyítás mellett cél  a női életvitel, mindennapi közérzet, szexuális harmónia, önértékelés, egészségtudat és  az életminőség javítása is!

Előző bejegyzésemben a koraszülés megelőzéséről volt szó.

Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász, szülész

 

Bejelentkezés
online vagy telefonon

Telefonszám:  06 1 209 0179 vagy 0630295578  (hétfő , szerda, csütörtök 7-16-ig elérhető)
A foglalás megerősítő  sms és e-mail küldésével válik véglegessé. Amennyiben ezt a foglalást követő 72 órán belül nem kapta meg, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert e nélkül nem tudjuk fogadni. Megértését köszönjük.