Hogyan őrizzük meg egészségi állapotunkat?

Egészségi állapotunkra rendszeresen ügyelnünk kell, ehhez hozzá tartozik az egészséges ételek fogyasztása, a rendszeres mozgás, az orvosi szűrésekre való ellátogatás, elegendő mennyiségű alvás, de hagyjunk időt a pihenésre is. Relaxáció szempontjából kiváló például a szaunázás, ami szervezetünkre is remek hatást gyakorol. Mindazok, akik sokszor szaunáznak arról számoltak be, hogy kevesebbszer kapnak el valamilyen felső légúti megbetegedést és a légzésük is javult.

Milyen jótékony hatásai vannak még a szaunának?

Bizonyított, hogy javítja a vérkeringést és erősebbé teszi az immunrendszerünket, valamint eltávolítja a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagokat, amelyek az izzadással távoznak. Szebbé és feszesebbé varázsolja bőrünket és enyhíti az izomláz tüneteit, éppen ezért van az is, hogy az edzések után sok sportoló a szaunában pihen meg, tehát szaunázni nem csak wellness hotelekben lehet, hanem manapság már egyre több edzőteremben is. A szaunát gyerekek és felnőttek egyaránt látogathatják.

Infrakabinok (infraszaunák) használata viszont nem javasolt azoknak, akik szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvednek vagy magas vérnyomással küzdenek (egyedi szaunarendszerek építése és tervezése után a FinnRelax.hu oldalon tudhat meg többet!).

Mit tehetünk még az egészségünk megőrzése érdekében?

Egészségi állapotunkat célszerű bizonyos időközönként ellenőriztetni, ezért fontos, hogy eljárjunk szűrésekre, orvosi vizsgálatokra, hiszen egy probléma időben történő felfedezése nagyban hozzájárul a kezelések sikerességéhez. Arra kell törekednünk, hogy egy esetleges elváltozás megléte még a tünetek megjelenése előtt kiderüljön, így nagyobb az esély a gyógyulásra.

Életkortól is függ, hogy éppen milyen vizsgálatok javasoltak, de okvetlen kérjük ki szakorvos véleményét is. Magánrendelőkbe is mehetünk szűrésekre, igaz, hogy ezért fizetnünk kell, ám lényegesen hamarabb kapunk időpontot, nincs várakozási idő, kellemesebb a légkör, arról nem beszélve, hogy jellemzően korszerűbb gépekkel rendelkeznek.

Dr. Kovács Zoltán nőgyógyász, szülész

Bejelentkezés
online vagy telefonon

Telefonszám:  06 1 209 0179 vagy 0630295578  (hétfő , szerda, csütörtök 7-16-ig elérhető)
A foglalás megerősítő  sms és e-mail küldésével válik véglegessé. Amennyiben ezt a foglalást követő 72 órán belül nem kapta meg, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, mert e nélkül nem tudjuk fogadni. Megértését köszönjük.